Frågor & svar

Jag vill bli återförsäljare av era produkter, hur gör jag?
Du kan enkelt registrera dig som ny kund på vår hemsida. Fyll i samtliga fält och skicka in ansökan till oss genom att avsluta med knappen "Skicka". Då upprättar vi ett kundnummer och mailar er login till vår hemsida.


Har ni någon minimumorder gräns?
Nej, det enda minimum vi har är att man inte delar på förpackningar. Förpackningsantal finner ni i katalog eller webbshop. Övriga köp- och leveransvillkor finner ni i menyn under rubriken Köp- och leveransvillkor.


Jag är privatperson och vill verkligen handla av er, hur gör jag?
Som privatperson i Sverige är du välkommen att handla ett urval av sortimentet genom vår webbshop mot privatperson. Gå till webbshoppen genom att klicka på flaggan på sajtens topp och välj ”Svenska (privatperson)”. För att ta del av ett fullskaligt sortiment hänvisar vi till våra återförsäljare. Under fliken Hitta återförsäljare kan du söka fram återförsäljare nära dig.


Hur gör jag för att ladda ner bilder?
Under fliken Bildbank finns alla våra bilder från de senaste fyra katalogerna, både miljöbilder och produktbilder. Du hittar även bilder från våra sociala medier under denna flik. Följ instruktionerna på sidan för att ladda ner de högupplösta bilderna.


"Ladda ner" knappen kommer inte upp när jag ska ladda ner bilderna, hur gör jag?
När ni klickar in på bilden som ska laddas ner finner ni en centrerad meny längst upp på sidan.  Klicka på den fjärde symbolen "Göm bildtext/info" i menyraden. Då kommer menyn längst ner på sidan att visas igen och där finner ni "ladda ner" knappen.


Bilderna jag laddar ner är för små, hur får jag en större bild?
De bilder som visas i webbshoppen och bildbanken är 1500x1500px. Ifall ni behöver större bilder så hänvisar vi er till info@affariofsweden.com - där kan ni be om högupplösta bilder.


Jag vill ha en bild från en tidigare katalog än de ni har på hemsidan, hur får jag tag i dessa bilder?
Tyvärr har en hel del äldre bilder kommit bort efter tid. Kontakta oss för hjälp med äldre bilder.


Jag vill ha en katalog, hur gör jag?
Är ni kund hos oss skickar vi gärna vår katalog digitalt. Ni når oss på telefon 0479-155 55, eller per mail på info@affariofsweden.com. Är ni inte kund hos oss kan ni kontakta oss via telefon, mail eller registrera er som ny kund på vår hemsida. Tryck på Bli återförsäljare i menyn. Fyll i samtliga fält och skicka in ansökan till oss genom att klicka på knappen "Skicka". Då upprättar vi ett kundnummer och mailar er login till vår hemsida. Vi frågar samtidigt om ni vill ha vår katalog digitalt och skickar sen katalogen digitalt efter ert positiva svar.


Hur får jag ett login till webbshopen?
Du kan lätt registrera dig som ny kund på vår hemsida.  Klicka på Bli återförsäljare. Fyll i samtliga fält och skicka in ansökan till oss genom att avsluta med knappen "Skicka". Då upprättar vi ett kundnummer och mailar er login till vår hemsida. 

Hur gör jag om jag har glömt lösenordet jag en gång fått?
Gå in under Logga in i menyn längst upp på vår hemsida. Klicka på Glömt lösenordet och ange din mailadress, så kommer ditt login automatiskt direkt i din mailbox.

"
Kunde inte hitta användaren" kommer upp när jag trycker på glömt lösenord. Vad ska jag göra?
Antingen har ni inget login till vår webbshop eller så har vi inte denna mailadress registrerad på ert kundnummer. Kontakta oss så löser vi det tillsammans.

Varför ser jag inga priser i katalogen?
Katalogen och webbshoppen är verktyg som alla kan använda, även privatpersoner. Däremot är det endast våra återförsäljare som kan se priser och göra beställningar i vår webbshop. För detta behövs login. Kontakta oss så hjälper vi er med det. Ni når oss på telefon 0479-155 55, eller per mail på info@affariofsweden.com.

Hur lång är leveranstiden?
Vi brukar ha en leveranstid på 1-2 veckor beroende på när på året man beställer. I vår webbshop ser ni leveransveckor vid varje artikel. Leveransvecka 2350 betyder år 2023 och vecka 50 och då beräknas denna artikel komma in på vår lager. Ni kan nu bilda er en egen uppfattning om när er order kan levereras.


Hur mycket är fraktkostnaden när man beställer hos er?
Fraktkostnader för varje land finner ni i våra köp- och leveransvillkor.


Hur gör jag beställning hos er?
Ni är välkomna att besöka vår webbshop där ni kan lägga er order i lugn och ro dygnet runt. För detta behövs login. Vi deltar på ett antal mässor i Skandinavien och Europa där ni har möjlighet att se och känna på våra produkter. Vi tar även emot order och övriga frågor på telefon 0479-155 55, eller per mail på info@affariofsweden.com.


Varför måste jag betala frakt på min tilläggsorder i webbshopen?
Det tillkommer alltid automatisk frakt på samtliga webbordrar. Vi tar alltid bort frakten om vi lägger ihop ordrar, men skriv ändå gärna i meddelandefältet att ni vill att er tilläggsorder ska läggas till er inneliggande order.


Blir min fraktkostnad större ju mer jag beställer?
Nej, vi har en enhetsfrakt, se våra köp- och leveransvillkor.


Vart kan jag skriva frågor/meddelanden som förtydligar min webborder?
Det finns en textruta att skriva meddelande i när man går till "Kassan" och scrollar ner till "Meddelande till kundtjänst".


Hur gör jag om faktura och/eller leveransadressen inte stämmer i "Kassan" när jag gjort min webborder?
Skriv ett meddelande i textrutan under "Meddelande till kundtjänst". Uppge korrekt faktura och/eller leveransadress och om det är tillfällig eller permanent ändring. Det går även bra att ringa och ändra detta om det känns lättare.


Kan jag få leveransen till en tillfällig adress?
Ja, om det finns personal på plats för att ta emot godset under transportörens utkörningstider är det OK med tillfällig leveransadress. Som kund kan man begära FULLMAKT för avställning av gods om ingen finns på plats. Fullmakten görs av leverantören - Affari of Sweden AB. Affari of Sweden AB levererar ej till privata leveransadresser såsom t.ex. villaområden.


När blir min webborder levererad?
I webbshopen ser ni leveransveckor vid varje artikel. Ni kan nu bilda er en egen uppfattning om när er webborder kan levereras. I "Kassan" vid "Leveransdatum" finner ni ruta där önskad leveransvecka kan fyllas i. Lämnas denna ruta som den är levererar vi om möjligt er order omgående. Ni har alltid rätt till en fraktfri restorder av det vi inte har på lager. Så det bästa är att hitta en optimal vecka för första leveransen och sen en optimal vecka för fraktfri leverans av restordern.


Vart kan jag vända mig om jag vill veta mer om min leverans?
Ni kan alltid nå oss på telefon 0479-155 55, eller per mail på info@affariofsweden.com. Ni finner våra öppettider under rubriken Kontakta oss.


Vilken transportör använder ni?
Vi har olika transportörer till olika länder:
DSV - Sverige, Danmark, Italien
Agility - Norge
Schenker - Finland
Dachser - övriga Europa


Jag har fått en skadad/felaktig produkt, vad ska jag göra?
Ni finner rutiner kring transportskador och reklamationer under Köp- och leveransvillkor.


Kostar det något att returnera en eller flera varor?
Om ni mot förmodan ångrar något köp får ni returnera varor till oss men på egen bekostnad. Detta skall meddelas till oss inom 8 dagar från det ni att ni har mottagit leveransen. Vi skapar då ett returunderlag som måste finnas med i returen för att vi ska kunna härleda returen till rätt kund. Vi tar endast ansvar för skadade och felaktiga produkter.